U bent hier

overigen

Seizoen van start

2015-07-14 - Voorburg - Het open water wedstrijdseizoen is van start gegaan. Vooraf was ik erg enthousiast over de pilot om het open water zwemmen sterk te verbeteren door grotere starts mogelijk te maken. Helaas werd de pilot deels verhinderd door irreële, ondeskundige en onverwachte weerstand. Neemt niet weg dat het seizoen toch van startgegaan is in Leiden. 

Een weekendje open water zwemmen en de eerste zeetraining

2013-06-26 - Voorburg - Een terugblik op een eerste weekend open water zwemmen. Zaterdag was ik in Dordrecht. daar werd in de havens en op de grote rivier gezwommen. Ik herinner mij dat mijn opa Broer, die in Dordrecht geboren is, graag daarover verhaalde. Hij had er ook gezwommen. Dit gaf voor mij een extra stimulans om er te kunnen zwemmen.

Persoonlijk succes Richard Broer op ONK open water zwemmen

2012-07-06&07 - Appeltern - Op vrijdag 6 juli ben ik naar Appeltern gereden voor de 5km senioren. Mijn gemoedstoestand was niet al te best vanwege de eerdere twee 5km deelnames. Daar waren de tijden 1 uur 18 en 1 uur 17 van. Ik vreesde dat de degeneratie nu toch echt wel was toegeslagen. Gelukkig was mijn tijd dit keer wat beter: 1 uur 12 minuten. dat lijkt er meer op. Tja niet die 1.06 van een paar jaar terug, maar dat was toen ook in zout water bij de Kanaalrace in Vlissingen.

Tegenvallende persoonlijke prestaties (Richard Broer) in de klassementen

2012-06-26 - Voorburg - Het open water wedstrijdseizoen is al een weekend of drie aan de gang en ik heb inmiddels 2 wedstrijden gezwommen. Spaarnwoude en De Binnenmaas. Beide waren geen onverdeeld succes. Mijn zwemtijden op de 5km zijn zo'n 5 minuten langzamer dan vorig jaar. OK nee niet in vergelijking met het begin van het seizoen. Dan zit er toch ook 3 minuten bovenop... Voor mijn gevoel te veel van het goede. Ook op de reguliere afstanden (die bij deze wedstrijden achter de 5km zitten) waren tegenvallers.

Broer weer eens in de krant!

2012-02-17- Voorburg - Vandaag stond mijn naam weer eens in de headlines van de Spits. Weest niet bevreesd. Ik ben geen moordzuchtig mens en heb een alibi.

Zeezwemmen

2011-10-16 - Wassenaar - Weer een keertje buiten wezen zwemmen om het af te leren.... Inderdaad het was Brrrr.

Pagina's