U bent hier

Het Kanaal

Channel Team Wassenaar zwemt met succes de Kanaal-dubbel (verslag met fotos)

2014-09-05 - Voorburg - 31 augustus arriveerde het team in Dover nadat teamgenoot Christian, die solo wilde zwemmen, niet de goede gelegenheid had gekregen. Hij is huiswaarts gekeerd. De ferry met het estafetteteam moet hem midden op Het Kanaal gepasseerd zijn.

Een barre tocht

Update eigen plannen

2012-10-18 - Tijd voor een evaluatiemoment. Kijkende naar mijn eigen zwemmen zie ik dat ik weinig uitvoer. Dinsdag de eerste training in het nieuwe Hofbad gezwommen. Een confrontatie met mijn vorm was niet best. 4x100 met 60 rust kreeg ik maar nauwelijks onder de 1.20 gemiddeld.

Hoe is dat gekomen?

Overpijnzingen afgelopen seizoen

2011-10-16 - Voorburg - Hoewel het open water zwemseizoen nog niet geheel ten einde is. We trainen immers nog lekker in buitenwater (de zee is zelfs nog 16 graden!) en ligt er als ik dit schrijf nog een estafette in het kanaal, wordt het wel tijd om terug te blikken en afscheid te nemen.

Zoals jullie gewend zijn op deze blog werk ik vaak met mijn persoonlijke leerpunten die ik dan deel met mijn lezers.

lees verder op de hoofdwebsite.

Het Kanaal Lonkt

Afstandzwemmer Richard Broer (48) kiest het ruime sop

door: JOS PRAAT
foto: Guus Schoonewille
gepubliceerd na redactie in: Algemeen Dagblad editie DEN HAAG

Volgend jaar wil afstandzwemmer Richard Broer de Kanaaloversteek tussen Shakespeare Beach en Cap Gris Nez maken. Zijn deelname aan de IJsselmeermarathon past naadloos in het trainingsschema voor de barre overtocht van Engeland naar Frankrijk.

Het is ook wat...

2008-06-08 - Voorburg - Een stevige zwemtocht van 6 uur gaat je niet in de koude kleren zitten. Vorige week vrijdag de tocht in het Hollands Diep gehad. Het laatste uur met pijn in de linker schouder gezwommen. De nacht was eigenlijk het lastigste. Ik wist niet hoe ik moest liggen en werd er steeds wakker van. Zaterdag en zondag nog best veel last gehad. Maar maandag voelde het alweer beter en wilde ik wel weer proberen te zwemmen, maar dat kwam niet uit. Dinsdag en woensdag in een conferentieoord gezeten (met een ondernemingsraad).