U bent hier

Eerste testcase 10km in Zwaag

26 april 2008 - Zwaag - De dag duurde lang voordat ik van start kon gaan in Zwaag. De dag begon met de Algemene Leden Vergadering van de KNZB. Ik was daar om eventueel vragen te beantwoorden met betrekking tot de reglementswijzigingen die de TOWZ heeft voorgesteld. Ik hoefde het woord niet te voeren.

Daarnaast was ik verkiesbaar voor de Bondsraad. Daar ben ik voor gekozen voor het district Zuid-Holland. De reis naar Zwaag was vervolgens een van proberen nog op tijd te komen. Ik was uit Nieuwegein vertrokken zonder te weten hoe de verkiezingen afgelopen waren. Onderweg van Johan Keukelaar een SMS ontvangen met de uitslag.

Marcel Stroet organiseerde voor de derde of vierde keer een 10km bij de seizoensopening van het 50m-zwembad. Een mooi initiatief dat navolging behoeft in het voor- en naseizoen, maar ook in de winter. Een paar testmomenten in het jaar kunnen geen kwaad toch? Dit keer een officieel aangevraagde wedstrijd dus geen zwemmers zonder startvergunning.

Mijn 10km ging volgens plan van start met een 13.45. Vervolgens wilde ik zo in de buurt van de 14 minuten blijven. 14.14, 14.14 en 14.37 was het vervolg. Daarna sloeg het noodlot toe van de zwemmer die te ongetraind te snel met lange afstanden begint.

Tot deze 10km is de langste training die ik gehad heb in 2007/2008 5km geweest. Steeds bij het afzetten kreeg ik kramp. Een persoonlijk gevecht tegen de kramp volgde. Leerzaam omdat ik toch blijkbaar wel kan zwemmen met enige kramp en dat het ook weer kan verdwijnen. De eindtijd was een armetierige 2.35.56, waar ik dik onder de 2.30 wilde zwemmen.

De volgende dag had ik een afspraak met Arend en Marcel die dit jaar Het Kanaal over willen zwemmen. De afpraak was in het De Miranda bad in Amsterdam. Daar ondanks de kramp van de dag ervoor 5km gezwommen. Geen kramp gehad. Water was wel een stuk warmer dan in Zwaag.

Overmorgen voor het eerst naar Zoeterwoude om daar in het 25m buitenbad te zwemmen.