U bent hier

ONK Masters in Terneuzen

2012-02-02 - Voorburg. Afgelopen vijdag met mijn teamgenoten van Plons naar Terneuzen geweest om mee te doen met het open Nederlands Masters Kampioenschap. Na een redelijk lange reis met als dieptepunt de Westerscheldetunnel kwam ik bij het bad aan en was aangenaam verrast door het bad. Het was een fraai 8-banenbad met in een separate zwemzaal nog eens een 25m inzwembad. Geweldig! Daarnaast was er ook voor professionele masseurs gezord die tegen een geringe vergoeding met je aan de slag konden om de stijvigheden en pijntjes te verdrijven.

De eerste start was meteen raak. Ik mocht in het eerste programmanummer de 1500m zwemmen. Gelukkig mocht ik pas in de 5e serie starten dus kon ik anderhalf uur later van huis vertrekken. Ik had de keuze al gemaakt om zonder inzwemmen van start te gaan. Uiteindelijk doe ik dat ook in open water altijd. De eindtijd van 19.49 was niet onverdienstelijk en een derde plaats was mijn deel. In eerdere edities was ik wel vaak 1e, maar dan ook met snellere tijden: in de 18 minuten nog. Met de omstandigheden van dit moment mag ik eigenlijk niet ontevreden zijn. Het was in elk geval weer onder 1.20. Dat is gemiddeld een stuk sneller en vooral vlakker en technisch beter dan 2 maanden terug in 's Gravenzande.

Hoogtepunt voor mij was de 4x200m. Anja, Inge, Ik en Stan mochten in die volgorde om beurten van het startblok en 200m zwemmen. Het resultaat was een kampioenschapsrecord en een eerste plaats.

Ook een individuele 200 vrij gezwommen. Ik mocht naast een andere (beetje) open water zwemmer starten. André van ZVZ was van de partij. Hij zwom me er net uit. De tijd was wat sneller dan de estafette tussentijd maar niet goed genoeg voor een medaille. Op de korte afstanden is de concurrentie bij de 50+ kennelijk nog wat breder.

De andere Plonsers zwommen allemaal goed de drie dagen van het ONMK. Veel beste prestaties een enkele bijna evenaring, diverse medailles en een wereldtijd van Stan op de 200 rugsl. Zijn tijd was sneller dan mijn 200 vrij... Nou dan mag hij voortaan voor als we tijdens de training weer eens 200m herhalingen doen en hij rug zwemt...