U bent hier

Huldiging van Haagse Kampioenen

2010-01-30 - Den Haag - Jaarlijks huldigt Den Haag zijn kampioenen. Het gaat dan om mensen die in Den Haag geboren zijn, lid van een club zijn uit Den Haag en/of in Den Haag wonen. Dit keer had Plons er een heleboel. Allemaal kampioen in hun Masters-leeftijdsklasse, maar ook wereldrecordverbeteraars in estafettevorm. Daarom heeft Plons dit keer de kampioenen maar eens aangemeld voor de huldiging. Laatste keer dat ik bij de Haagse huldiging was was was nog met mijn vorige team DES. In het toen net geopende nieuwe stadhuis in het centrum. Ik was bij DES toen nog trainer. Dus het zal een jaar of 10-15 terug geweest zijn. Wel zo goed als elk jaar kampioen geweest ergens in, maar nooit aangemeld.

Het was een barre tocht van de parkeerplaats naar de tent bij het ADO stadion. De snijdende sneeuw voorspelde niet veel goeds. Binnen in de tent was gelukkig het lekker warm, de muziek was luid aanwezig en Wendy en ik vonden al snel de koffie en de Haagse Kakkers (vast wel door Hessing gebakken). Na de koffie vonden we snel de andere Plonsers. Zij hadden zich vermengd met de kampioenen van DES. Leuk om dan samen op te trekken. De huldiging op zich stelde niet veel voor: namen oproepen per sport, naar het podium, medaille in ontvangst nemen, sportwethouder Sander Dekker een handje geven, even een fotomoment op het podium en aan de andere kant er weer vanaf. Na deze beperkte huldiging deden we het met onze eigen fotoshoot nog maar eens dunnetjes over. Wendy heeft een paar plaatjes gemaakt die hieronder te vinden zijn.

Na de medailles mochten we de wedstrijd ADO - Heerenveen zien en in de rust zou er nog wat gebeuren met een vlaggenparade o.i.d. Er zou ook nog een afterparty zijn. Dat voetbal kan ons totaal niet boeien, dus zijn Wendy en ik snel naar huis gegaan.

Nationaal Kampioen 2009 waarin? 

  • 1500m vs heren 50+ (langebaan)
  • 800m vs heren 50+ (langebaan)
  • 400m vs heren 50+ (langebaan)
  • 4x50m vrije slag heren 120+ (langebaan)
  • 3km vs heren 50+ (open water zwemmen)
  • klassementskampioen vs heren 50+ (open water zwemmen)

Maar ook:

  • wereldrecord 4x100 vrije slag heren 160+
  • wereldrecord 4x100 wisselslag heren 160+