U bent hier

Terugblik en vooruitblik

In deze periode willen we wel terugblikken en vooruitblikken.Ik ook dus even wat gedachtenspinsels. 

De terugblik:

Afgelopen jaar heb ik iets gedaan waar velen van dromen, ik ook, doch nimmer aan toe komen of aandurven: Het Kanaal (Dover Strait, Pas de Calais of het Nauw van Calais) overzwemmen! Dat deed ik het goede gezelschap van enkele zwemmaten. We zwommen een prachtige estafette in niet al te gunstige omstandigheden en verbeterden en passant het nationale record op de "grote oversteek". 8 uur 57 minuten bleek ook nog eens de tweede estafette van het jaar te zijn en de derde tijd van het jaar.

In het Nederlandse open water zwemmen is mijn doel op in mijn leeftijdsgroep de zilveren prestatiemedaille te behalen gelukt. Ik had nog een seconde of twee over... Bij de senioren was ik nog 17e maar dan met een schamele puntenscore van 193. De jongere leeftijdsgroepen gaan (gelukkig) sneller zwemmen!

Daarnaast zijn er meerdere wereldrecords gezwommen met de clubenoten bij Plons. Een wereldrecord op de oude dag... OK, het waren Mastersrecords. Maar even de beste van de wereld te zijn en de oorkonde (het echte bewijs) daarvoor te ontvangen is erg leuk!

Wat de TOWZ betreft is er een grote leegloop geweest. Alle leden inclusief ik zelf hebben aangegeven aan het begin van het jaar te willen stoppen. Er zijn ook nieuwe leden gevonden en ik heb aangegeven dat ik voorlopig om de overgang goed te doen het coördinatorschap op me neem. Ik hoop dat e.e.a. wel op gang komt in 2011.

De vooruitblik:

Mijn doel in 2011 is om de IJsselmeerzwemmarathon weer uit te zwemmen én het kanaal met het Channel Team Wassenaar te zwemmen (en daarbij het sociale doel van € 100.000 op te halen ter bestrijdening van ALL). Het ene sportieve doel sluit aan op het andere sportieve doel: als ik het IJsselmeer met succes volbreng kan ik ook mijn aandeel in de estafette zwemmen (mocht ik een van de 6 zwemmers zijn - we zijn met zijn 8-en).

De voorbereiding zal zijn om in april reeds in open water te zwemmen zodra het water boven de 13 graden uitkomt. Ik zal dan ook een 10km wedstrijd zwemmen in het seizoen. Een 2 uur duurtest (in max 16C) om te herkwalificeren voor het kanaal is ook een tussenstap met de anderen van het kanaalteam. Dat zal op de Wassenaarse slag plaatsvinden.

Het Kanaal is zo rond de 5e september. Daarna dus wellicht nog een toetje bij de nieuwe wedstrijd in Vught?