U bent hier

Tussenstand: Broer in deplorabele conditie?

2011-08-09 - Voorburg - Dit weekend weer een wedstrijd gezwommen. Dat was Strijen. Ik ben er optimistisch naar toe gegaan om een redelijke tijd neer te zetten. Dit jaar was de organisatie verjongd en vernieuwd en deze kwam met een compleet nieuw programma.


Anja en ik voor haar 1km Masters
  Ruud van Bodegom

Met succes! De wedstrijd bleek echt goed georganiseerd en het stond als een huis. De wedstrijd had dus nieuwe nummers waaronder de 3km heren. Daardoor kon er ook een 1km heren verzwommen worden. De start was nu buiten de haven waardoor er een andere dynamiek was bij de start. We hoefden niet de nauwe doorgang door van de haven, maar het parkoers werd nu juist breder na de haven.

De beveiliging was enorm versterkt door ruim aanwezige Rotterdamse Reddingsbrigade en een duikteam uit Vlaardingen. Bij de reddingsbrigade dacht ik nog Rob Stornel te herkennen uit de tijd dat hij met zijn club de Rottemeren en Te Werve beveiligde. In het duikteam een verrassing voor me: oud wedstrijdzwemmer Ruud van Bodegom, van de periode dat ik bij AVZV training gaf (en ook zwom), was een van hen samen met een andere oud-AZL-zwemmer. Die zou ik ook moeten kennen want dat is zijn zwager. Hij blijkt getrouwd te zijn met Miranda Koot van AZL.

Ruud heeft vroeger ook wel open water wedstrijden gezwommen - allemaal lang geleden toen het nog langebaanzwemmen heette. Even voor de gelegenheid in de archieven gedoken: en het moet van voor 1988 zijn, want  hij staat niet in de archieven van Guus Razoux Schultz.

Ik had me voor de 3km en de 1km vrije slag heren ingeschreven. Mijn vrije slag klassement is nog lang niet "vol". Dus even daarop concentreren. De tijden waren abominabel: boven de 44 en boven de 14 minuten. Dat is werkelijk schikbarend! Het verval lijkt wel in te treden. Toen Otto Zeypveld mij inhaalde op 750m kon ik hem niet bijhouden. Ik kreeg ook achteraf van een paar mensen (waaronder Joost Kuylaars) te horen dat het er bij mij allemaal niet goed uitzag.

Gelukkig was Anja van Plons er ook en die heeft het juist erg goed gedaan en de Plons eer hoog gehouden.

Al met al voor mij dus de constatering: de zorgen om mijn baan, mijn vakantie en de daarmee gepaard gaande geringe meters die ik training maak, beginnen toch nu echt hun effect te hebben. OK, ik denk dat ik nog wel een keer of wat een uur kan zwemmen als dat nodig is. De kwaliteit laat voor mij persoonlijk nog te wensen over. Ik heb nog een paar weken nvoor de kanaaloversteek van Channel Team Wassenaar. Ik ben daar overigens coach en "slechts" reservezwemmer.