U bent hier

Update eigen plannen

2012-10-18 - Tijd voor een evaluatiemoment. Kijkende naar mijn eigen zwemmen zie ik dat ik weinig uitvoer. Dinsdag de eerste training in het nieuwe Hofbad gezwommen. Een confrontatie met mijn vorm was niet best. 4x100 met 60 rust kreeg ik maar nauwelijks onder de 1.20 gemiddeld.

Hoe is dat gekomen?

Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen:

  • Minder trainen zin in trainen is erg makkelijk. Dat is deels een keuze geweest en deels een sameloop van omstandigheden.
  • De prachtige Dutch Ladies First! estafette was een enorm succes, maar voor mij gaf het weinig trainingsgelegenheid. Ik zou het overigens voor geen goud gemist willen hebben.
  • Mijn werkloosheid en het binnen de UWV-startersregeling opstarten van mijn eigen onderneming (Bureau Apropeau) heeft me erg veel tijd en inzet gekost.
  • Mijn verenigng Plons heeft me gevraagd trainingscoördinator te zijn zolang er geen vaste hoofdtrainer is. Dat heeft in de aanloop veel tijd gekost, nu is dat wat minder, maar door mijn nieuwe rol zal ik de trainingen die ik op de kant sta niet in het water kunnen liggen.

Concluderend: ik denk dat ik minder zin had om zelf te zwemmen door alle zaken die liepen.

En dan?

Tja, volgend jaar staat Plons op de kanaal agenda en in 2014 mogelijk 2 oversteken voor het Jabra team. Daarnaast gaat de samenwerking met het Belgische open water zwemmen een nieuwe fase in. We krijgen wellicht ook een of meer trainingskampen voor open water zwemmers dit jaar. Plons gaat van start in het Hofbad en gaat een spannende tijd in om de extra uren gefinancierd te houden. Dat zijn de leuke zwemzaken.

Wat minder leuk is dat ik mijn post in de KNZB Bondsraad heb opgegeven.

Rond het werk is enorm spannend. Ik heb deze maand geen uitkering meer en ik heb een paar interessante opdrachten bij fijne klanten. Dus zeker leuke dingen om naar uit te kijken. Uiteraard ben ik druk bezig mijn klantenkring te vormen. Ik leg contacten met oud-collega's en met mensen in mijn zwemnetwerk om dankzij hen verbinding met de OR-leden te krijgen van de organisaties waar ze werkzaam zijn.

Mijn zwemmen heeft dus niet echt de prioriteit komende periode. Het zwemmen gaat een andere vorm krijgen.