U bent hier

Een weekendje open water zwemmen en de eerste zeetraining

2013-06-26 - Voorburg - Een terugblik op een eerste weekend open water zwemmen. Zaterdag was ik in Dordrecht. daar werd in de havens en op de grote rivier gezwommen. Ik herinner mij dat mijn opa Broer, die in Dordrecht geboren is, graag daarover verhaalde. Hij had er ook gezwommen. Dit gaf voor mij een extra stimulans om er te kunnen zwemmen.

Het startte voor mij met de 1000m Masters vrij. In de eerste haven heen en weer, onder de Roobrugdoor en daar ook de haven heen en weer om de brug weer te nemen en te finishen in het dok. Ik zwom de eerste 100 blijkbaar te hard omdat ik bij het eerste keerpunt (250m) al aardig er doorheen zat. Rustiger zwemmen en finishen. De tijd teleurstellend met boven de 15 minuten (15.01.91). Ik meen niet dat ik ooit zo langzaam gezwommen heb. OK, er stond enige stroming door de haven. OK, ik ben te laat naar bed gegaan en een te korte nacht gehad. De week ervoor ook druk geweest.

The main event was de 3000m. Daarbij in de historische havens met stroming mee en tegen en twee keer een stuk over de grote rivieren. Mijn eindtijd even desastreurs met 48.38.52! Ik werd in de laatste meters nog ingehaald door Erik van der Wel. OK die is me wel vaker voor geweest. Een paar jaar terug was ik ook al ernstig teleurgesteld met mijn 48 minuten in Vriezenveen. Dit is dus nog ernstiger!

Zondag in Strijen/Mijnsheerenland veel wind! De 1000m nog langzamer (15.40.00) en de 2000m boven de 31 minuten (31.00.84). Nee, niet goed, maar de 2000m liep gewoon beter. Op de 1000m verloor ik van leeftijdsgroepgenoten Robin en Otto met ruime tijden. Bij de 2000m was ik ruim voor Robin en kon ik tot 1500m Otto bijhouden. Rustiger van start gegaan. Mezelf niet over de kop zwemmend.

Zee!

Vanavond mijn eerste zeetraining. De golven waren niet hoog. Het water was volgens Windguru-Scheveningen 14 graden. Even wennen maar lekker! Opgezwommen met Mark en Steven. Dus wat gelaveerd om niet op hun uit te lopen. 12 minuten heen en - we hadden de stoming mee en hebben terug dus tegen - en 20 daarom minuten terug zwemmen. Mark en Steven gingen het water uit. Gavin, een Suid Afrikaan die in oktober Gibraltar gaat zwemmen, en ik zwommen nog wat door. Uiteindelijk 45 minuten gezwommen.

Toen ik aangekleed was zag ik dat mijn handen compleet purper waren. Een vreemd gezicht. Het was ook weer weg na een half uur.

Depressed?

Nee niet echt. Andere jaren begon ik ook slechter en trok e.e.a. weer bij. Is de degeneratie bij het ouder worden ingetreden? Wie weet. Het kan ook niet uitblijven.