U bent hier

Overmorgen 10km - kwalificatie NK

2008-07-23 - Voorburg - Overmorgen is een belangrijke dag. Dan staat de kwalificatie voor het NK Marathonzwemmen op het programma. Een 10km time trial. Gewoon 2.35 zwemmen en ik kwalificeer me.

Jeroen Vogelsang en ik stonden ingeschreven voor de IJsselmeerzwemmarathon. Vervolgens werd het een NK Marathonzwemmen. Nou hadden we ons beide daar niet voor gekwalificeerd. We mogen uiteraard wel de Marathon doen, maar niet meedingen naar de prijzen. Niet dat we daar direct voor in aanmerking komen gezien het deelnemersveld. Maar toch, je weet het nooit met De Marathon van Nederland...

Daarom met Jeroen aan de slag gegaan en geregeld dat we 10km kunnen zwemmen in een 50m bad. Het Y, de nieuwe club van Jeroen. De trial is uiteraard goed aangevraagd bij de bond om het officieel te maken. Dus echte juryleden. Ik heb ook een jurylid kunnen vinden, want wie wil er nou tijdens het avondeten op een vrijdag jureren... Ik heb Sofie Swillens, moeder van een oud NK open water zwemmer (97 - Wilhelminadorp) deelnemer gevraagd. Ze heeft dikke bevoegdheden en reageerde verbaasd, maar enthousiast op mijn verzoek.

Wat is het plan? 6km van 14.30 en dan versnellen? 2.25 lijkt goed mogelijk. Zeker gezien de 1.07 die ik in open water zwom op de 5km in Geestmerambacht.