U bent hier

Weer thuis

2008-07-13 - Na de vakantie met een lekkere jetlag gezeten. Dat heeft de hele week parten gespeeld. Wel wat kunnen trainen maar niet genoeg. Vandaag naar Beuschem getrokken om de wedstrijd naar Culemborg te zwemmen. Dat is de nationale topwedstrijd. Een goede ambiance en geweldige organisatie.

Voorafgaande aan de briefing voor de wedstrijd 5 oorkondes van het IMSHOF kunnen uitrijken. Die van Edith van Dijk was uiteraard de hoogste in ranking. De andere waren certificates of merit. Zoiets als certificaten van goede verdiensten. De ontvangers hadden het uiteraard verdiend. De overige 5 moeten een andere keer.

De wedstrijd verliep voor mij tegenvallend. De start was erg druk met jonge honden die veel sneller weg zijn dan ik en het was vechten voor de ruimte om te bewegen. Kost dus allemaal veel te veel energie en ik ging erdoor ook veel te hard af. Ik bevond me na een paar minuten onderweg te zijn aan de buitenzijde van een groep. Vervolgens zie ik de DSB badmuts van Edith van Dijk voorbijschuiven in een strak tempo. Achter die benen gedoken, maar slechts heel even haar voeten gezien.

Na een minuut of 15 lijkt alles wel duidelijk te zijn. Ik hing achteraan een groep met nog een zwemmer achter me. Helaas bleek echter dat ik rond de start te veel snelheid gegeven heb en kon ik dat tempo niet lang bijbenen. Door een een gevoel van aankomende krampen in de benen, ben uit het groepje gevallen. Gelukkig nadat eerst ook de zwemmer achter me mij ingehaald had. Ik kon nog lang voor de achterliggende groep blijven, maar het kon natuurlijk niet uitblijven dat een losse zwemmer opgeslokt wordt door een grote groep.

In die groep ben nog ik wel gefinisht. Uiteindelijk 15e of 16e heer en samen aankomen met Erik van Dartel is geen schande.

Morgen een grote uitdaging: een km of 15 in de Vliet zwemmen tussen Leidschendam en Voorschoten. Marcel kan die dag erbij zijn om te zien hoe het gaat. Ik hoop dat ik voldoende hersteld ben en dat krampen uitblijven. Verder speelt mijn nek weer op met wat stijfheden. Ik hoop dat ik dat er weer uit zwem met de lange tocht.