U bent hier

Het is ook wat...

2008-06-08 - Voorburg - Een stevige zwemtocht van 6 uur gaat je niet in de koude kleren zitten. Vorige week vrijdag de tocht in het Hollands Diep gehad. Het laatste uur met pijn in de linker schouder gezwommen. De nacht was eigenlijk het lastigste. Ik wist niet hoe ik moest liggen en werd er steeds wakker van. Zaterdag en zondag nog best veel last gehad. Maar maandag voelde het alweer beter en wilde ik wel weer proberen te zwemmen, maar dat kwam niet uit. Dinsdag en woensdag in een conferentieoord gezeten (met een ondernemingsraad).

Woensdag na het werk dan. Ik was dinsdag al opgestaan zonder enige last en ben in de woensdagavond nadat ik laat gegeten had naar de Rotte getrokken om er wat te zwemmen. Het begon al laat te worden, er stond veel wind, geen zon en de boventemperatuur was erg laag. Ik ben er maar een kwartier in gebleven. Dat was voldoende om te weten dat de donderdag weer een stevige training mocht worden. Bij het verlaten van het water was het inderdaad snel aankleden en naar de warme windvrije auto.

Donderdag een 4500m in het vertouwde zwembadje van Zoeterwoude. Een baan voor mezelf is een ongekende luxe als je het vergelijkt met de vele (te warme) binnenbaden die we hebben. De intolerantie van de bezoekers en de halsstarrige houding van het badpersoneel jaagt de serieuze zwemmer het zwembad uit. Nee, geef mij maar het buitenbad. Zoeterwoude is dan top!

Vrijdag bijtijds naar de Rottemeren gereden. Op mijn vaste plekje daar waren twee vissers druk in de weer om er een goed kampeerweekend van te maken vanaf de stijger waar ik van start wilde gaan. Vriendelijk overlegd met ze en de karpers werden aan de overkant van het water gevist, dus was het geen enkel probleem als ik heen en weer zwom naar de fietsbrug. Dat gedaan in 5x1000m (CCBAC) met steeds ongeveer 1 minuut rust. Totaal 80 minuten er in geweest. Het voelde weer als vanouds, maar de snelheid is er voor mijn gevoel wat uit. Komende week maar weer wat zwembad pakken en leuke dingen doen als 20x200 elke 3.00 of 10x400 elke 6.00. Van de week een variatie bedacht die ook wel meters oplevert 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 900 en weer verder terug is exact 10km. Dat moet ik binnenkort dus een keer doen!

Die vissers van vrijdag waren erg vriendelijk en hebben op mijn spullen gepast (niet dat dat nodig is daar, maar toch) en boden me na afloop een vers gemaakte kop koffie aan. Dat zie je toch maar zelden met vissers. Ik heb ook wel eens al voorbijzwemmende de vreselijkste verwensingen en zelfs stenen (of was het deeg?) naar mijn hoofd geslingerd gekregen... Er zijn dus ook nog echt nette mensen in deze wereld.